Läsguld

Seriös språkapp för den tidiga lästräningen 

Appen lär ut hur man sätter ihop bokstavsljuden till riktiga ord. Detta är något av det mest grundläggande för vår läsförståelse och något som bör övas om och om igen tills det sitter i ryggmärgen. Först när man behärskar denna del av läsningen har man en grund och självförtroende nog att gå vidare med längre och svårare ord. 

Målinriktad och effektiv träning 
Läsguld är enbart avsedd för intensiv och effektiv lästräning och innehåller inga distraherande element under själva lästräningen. Detta är viktigt, eftersom det krävs stor koncentration för att lära in och automatisera ljudningen vid läsning. Läsguld är en självklar uppföljare till inlärningssuccén Knäck läskoden. 

Träningsmetoden 
För många kan det vara en lång och svår process att lära sig att ljuda. Både för föräldrar som inte själva har förutsättningarna att lära ut, och för barn som tycker det är svårt. Därför blir det ofta så att denna del av läsprocessen inte tränas tillräckligt. Man behöver gott om tid för att lyssna och smaka på ljuden för att kunna höra om det är något som ger mening eller inte. Det är en bra idé att också själv ljuda högt och låta ljuden ”läsa” ordet.  

Komplement till skrivböcker 
Vi rekommenderar 10 minuters träning om dagen. De första gångerna kan det vara bra att träna med en vuxen, så kan man hjälpa varandra genom att prata om metoden. När orden i Läsguld har automatiserats, rekommenderar vi att man går vidare till Läsguld 2, som innehåller svårare ord med bland annat dubbla konsonanter. 

Utvecklad av experter Alla ord i Läsguld är noggrant utvalda och indelade i svårighetsgrader. Urvalet och indelningen har gjorts av erfarna specialpedagoger. Orden är ord som barn känner till och alla orden är ljudriktiga. Fokus ligger på ljudningsmetoden – att ljuda ihop bokstavsljud till ord. 

 

Målgrupp
 1. 3
 2. 4
 3. 5
 4. 6
 5. 7
 6. 8
 7. 9
 8. 10
 9. 11
 10. 12
 11. 13
 12. 14
Kategori
 • Lästräning
 • Bokstavsljud
 • Vanliga ord
Enheter
 • Tablet
 • Smartphone
Nedladdning